Du har inte en aning, eller hur?

Brorsan var så pepp när han skulle dra och lunchträna igår: Käkade banan, drog två Nocco, etc. Han hann inte mer än ut från kontoret när ett mess kom från en stor kund: ”blir fem min sen”. Brorsan är HELT blank. Messar tillbaka ”ok” och hoppas kunna minnas. En minut senare får han ett till, ”Brillo är tvärfullt, ses på APO istället”.
Väl på krogen sitter de ned kunden och han. Brorsan låtsas som inget. En kvart in frågar kunden ”Är du på för imorgon?”.
Brorsan: ”Jajamän”.
Då kommer det.
Kunden: ”Du har inte en aning vad jag pratar om, eller hur?”.
”Njäaaaaa.”
”Golftävlingen på Bro Hof Slott Golf Club. Imorgon!”
Min bror förtjänar f*n två(!) medlemskapsdiplom i de Tankspriddas riksförbund.
VictorDela/spara:  
| Fler

Akta dig för gem

Kemiteknik i Lund, tenta i oorganisk kemi. Ett ämne jag gillade och kunde få bra betyg i. Det var en lång tenta med många lösblad. Jag bemödade mig om att skriva snyggt och rita tydligt. Nöjd med mig själv lämnade jag in mina papper.
När jag packade upp väskan hemma frös jag till. Delar av det jag skrivit hade fastnat i ett gem och istället hade kladdpapper följt med inlämningen…
Trots blundern klarade jag godkänt, men då sved det att vara tankspridd.Dela/spara:  
| Fler

Glasögon på vift

En dag, när jag tillfälligt bodde i Borlänge, ringde jag min man, som jag inte sett på flera dagar, och frågade honom var jag hade lagt mina glasögon. Jag var desperat. Jag hade letat i hela lägenheten.
– Hur ska jag veta det? sade han.
När jag lade på luren upptäckte jag att glasögonen låg på ett bord precis bredvid mig.
ElisabethDela/spara:  
| Fler

Förvara inte sprayflaskor i ugnen

Tankspridda personer bör definitivt inte förvara sprayflaskor i spisugnen. Det kan se bra ut att de inte står framme, men…
Ett par i Lund gjorde just detta, och så ville de baka. Ugnen sattes på för att värmas upp. Inte tänkte de på sprayflaskorna.
PANG!! Ytterdörren till lägenheten flög iväg ut i trapphuset och ett stort hål slets upp i den gula tegelväggen ut mot gatan.
Det blev minsann andra bullar. Paret åtalades senare för allmänfarlig skadegörelse.Dela/spara:  
| Fler

FBI utredde fall av tankspriddhet

Du kanske har förlagt dina nycklar eller glömt var du parkerat bilen, men vad är det jämfört med den amerikanske toppfysiker som mitt under Kalla kriget tappade bort hemligstämplade handlingar om vätebomben.
John Archibald Wheeler läste dokumenten under en tågresa på 50-talet innan han somnade och läste igen på morgonen på tågtoaletten. Därefter försvann alla spår av de viktiga handlingarna. FBI kopplades in. Man letade febrilt. Till och med fysikerns tågvagn plockades isär, men utan resultat. Teorier om spionage fanns, men avfärdades. FBI insåg att det helt enkelt var ett fall av tankspriddhet och då vet vi i förbundet att vad som helst kan försvinna spårlöst, ungefär som att de sugs in i ett svart hål, ett begrepp som för övrigt myntades av just Wheeler.
Fallet blev känt nyligen sedan hemligstämpeln hävts.
Läs merDela/spara:  
| Fler

Det är dyrt att vara tankspridd

I oktober har jag ännu så länge tappat bort en parkas, ett paraply, två hörlursset, en faktura, glömt min resväska två gånger i bilen och åkt till fel sjukhus, vilket innebar 540 kr i taxi för att hinna till rätt sjukhus…
MayaDela/spara:  
| Fler

Ett helt flak öl

Jag spenderar sommaren på en ö i skärgården. Här finns ett litet Coop med systembolagsombud. Toppen tänker jag och beställer ett flak öl så att man har några hemma. Efter en veckas väntan går jag till butiken för att hämta leveransen. Men på min beställning finns endast en enda burk. Jag hade tryckt fel. Istället för flak tryckte jag på en burk…
Gör om. gör rätt
AnnaDela/spara:  
| Fler

Vilken terminal?

Bokade resa till japan. För första gången på många år ska jag träffa mina kompisar och släktingar! Fyra månader efter bokningen är det dags. Jag ber min man skjutsa mig till Arlanda och när vi närmar oss frågar han:
– Vilken terminal?
– Terminal 1, svarar jag glatt.
Tystnad. Det finns ingen terminal 1 på Arlanda, men väl på Bromma, för anslutningsflyg.
Full fart mot Bromma.
Vi hann, men sedan fick jag höra hans alltför vanliga replik:
– Ja, man blir ju inte förvånad direkt.
TaekoDela/spara:  
| Fler

Hon bokade flyget i god tid

Här har ni henne, min väninna, hon som bokar en flygbiljett till Kanada en månad innan hon ska resa och kommer ihåg bokningen först när hon får ett mejl från flygbolaget där de hoppas att hon har haft en bra flygresa.
AnnaDela/spara:  
| Fler

Hjälp! Mobilen försvann

Jag glömde min dyra smartphone i en lunchrestaurang. Jag ringde dit med en kompis mobil. Inget svar. Jag blockerade mitt SIM-kort och marscherade tillbaka till restaurangen och vände upp och ner på stolar, kuddar och bord i en omfattande sökning. Jag var säker på att mobilen var där någonstans.
Jag tvingades göra alla mina samtal med min bärbara dator istället, över Skype, och en dag då Internet inte funkade som det skulle.
Sen, på kvällen, upptäckte jag plötsligt mobilen i min jackas innerficka. Där hade den legat hela tiden…
MattiasDela/spara:  
| Fler

Skriv din tankspridda berättelse...
De flesta berättelser är från ansökningar om medlemskap eller har skrivits in i rutan här på sajten. Skriv en själv!