Därför är tankspridda intelligentare än andra

Journalisten Dianna Labrien har gjort en sammanställning som bör tilltala alla medlemmar i denna förening och som vi i förbundet självklart håller med om.

Vad är det då som gör oss intelligentare?

Kreativiteten:

Om du glömmer och missar saker måste du självklart vara kreativ för att lösa de märkliga situationer du hamnar i, och i många fall glömmer du och missar saker därför att du är så fokuserad på att vara kreativ. Tankspridda gör bra ifrån sig på kreativitetstestet Torrance, enligt artikeln. Vi tänker spontant utanför boxen och spottar ur oss alla möjliga smarta och märkliga idéer.

Många intressen:

Tankspridda har ofta många intressen, samtidigt. Vi älskar att skapa saker. Förutom jobbet spelar vi kanske i ett band, studerar konst, läser historia, bygger webbplatser och några saker till. (Många järn i elden kan förstås leda till att vi glömmer ett och annat…)

Brett kontaktnät:

Tankspridda gillar att ha många olika kontakter, gärna med vitt skilda typer av människor. Vi ser ett stort värde i olikheter, eftersom det stimulerar vår hjärna.

Svajig tidsuppfattning:

Vi kan bli så engagerade och fokusera så hårt att en timme kan kännas som tio minuter eller mindre. Vi sjunker in i ett flow och hoppsan! Nu missade jag tåget…

Konstant lärande:

Tankspridda har en tendens att ideligen vilja lära sig saker. Chris Fields vid Stanford University har specialstuderat den tankspridda profilen och säger att om något fångar vår uppmärksamhet kan vi bli tokintresserade. Vi måste studera saken närmare. Om vi däremot inte berörs av ett ämne tappar vi lätt både intresse och fokus.
Här kan du läsa hela artikeln.
Hurra för oss tankspridda!

Dela/spara:  
| Fler

Skriv din tankspridda berättelse...
Se de roliga filmerna

Multitaskare ramlar i bassängen .
Dam tappar tråden.
Ordning i modern konst.
Ficktjuv lurar hjärnan.
Auktion med klubbfadäs.

Sådant vi glömmer

Många glömmer att svara på mail på jobbet, även viktiga mail, visar en brittisk studie. Se listan på 18 saker vi oftast glömmer.

Slöseri med tid

Gissa hur många timmar svenskar letar efter saker på sina arbetsplatser.

Läs det hårresande svaret!