Därför ska sura degar bort

Vi – de Tankspriddas Riksförbund – har ju utropat den 17 augusti till de Sura degarnas dag. Det är dagen vi påminns om och tar tag i våra surdegar! Och då menar vi inte brödet! Det är ju gott, men saker som vi borde hanterat men har skjutit upp, och nu ligger i hjärnan och puttrar och jäser till små dåliga samveten och skräptankar.
Sådana här degar blir allt vanligare i vårt stressade samhälle. Det handlar om allt från obesvarade mail, besök till en ensam farmor, lånade böcker som du glömt att lämna tillbaka, saker som ska lagas, rensning av vinden och projekt som samlar damm.
Kort sagt = en massa ”borde” som du bär på.
Sura degarnas dag är dagen då du rensar, åtgärdar, planerar. Det betyder inte att du fixar alla surdegar denna dag, men du kastar och delegerar så mycket du kan och bestämmer dag och tid när du ska ta tag i resten.
Notera i din almanacka för de närmaste åren: 17 augusti!
Här kan du höra en kort intervju med ordföranden om intiativet.
Och här är tidningen Filters roliga artikel.

Kommentar från ordföranden
Jag är själv en riktig surdegsmakare, fastän jag med åren blivit bättre på ”do it now”, rensa och delegera. Men jag har fortfarande svårt att säga nej. Ju fler ”ja” du säger, desto mer saker får du att göra, vilket ofrånkomligen leder till surdegar eftersom du inte kommer att hinna med allt. Säg nej, oftare, sålunda.
Idén med de sura degarnas dag är just att ha ett rent sinne. Det minskar stress, det mår man bra av.
Oj, vad jag får mycket att göra den 17 augusti!
PS. En av mina värsta surdegar (som blivit ett dåligt samvete) är mitt löfte till min son när han var fem år gammal att vi skulle åka till Legoland. Nu har han hunnit bli 30…

Dela/spara:  
| Fler

Skriv din tankspridda berättelse...
Se de roliga filmerna

Multitaskare ramlar i bassängen .
Dam tappar tråden.
Ordning i modern konst.
Ficktjuv lurar hjärnan.
Auktion med klubbfadäs.

Sådant vi glömmer

Många glömmer att svara på mail på jobbet, även viktiga mail, visar en brittisk studie. Se listan på 18 saker vi oftast glömmer.

Slöseri med tid

Gissa hur många timmar svenskar letar efter saker på sina arbetsplatser.

Läs det hårresande svaret!