De glömde sina bebisar

Många, ja faktiskt många, har glömt sina småbarn i en barnvagn och i full panik rusat tillbaka till glömskestället när de kom på: Hjälp!! Jag har glömt min bebis!
DN:s kulturskribent Maria Schottenius, mindes i en artikel i år när hennes son var liten och hon bodde i Malmö. Pojken satt i barnvagnen utanför en affär. Hon kom ut ur affären och hoppade helt sonika in i en buss.
”Efter en liten stund kom jag på – hjälp – jag har glömt min son! Jag störtade av och tog nästa buss tillbaka. Tack gode gud. Barnvagnen med min snällt sovande bebis stod kvar.”

Barnet saknade inte mamma
I ett inlägg på tankspridd.se skriver Tanja:
”Jag vill omgående gå med i er förening för tankspridda. Jag är väldigt tankspridd.
Exempel 1: Jag glömde mitt nyfödda barn utanför en butik när jag shoppade. Först när jag kom hem insåg jag att min bebis saknades – men det slutade bra. Barnet lullade glatt i vagnen när jag kom tillbaka.
Exempel 2: Jag går till jobbet med papiljotter i håret.”

Är detta slarv?
Är inte det höjden av slarv frågade en indignerad journalist förbundets ordförande i ett samhällsprogram i P1. Att glömma sitt barn!
Svar: Det visar hur stark tankspriddhet kan vara. Det sista, absolut sista, en förälder vill glömma är sitt barn. Ändå händer det.

Dela/spara:  
| Fler

Skriv din tankspridda berättelse...
 

 
 
 
 
 
 
4 inlägg.
Jens skrev den 2021-09-28
Jag och en kompis har slutat använda google-sök när vi inte kommer ihåg namn på kändisar och tänker oj, vad hette han eller hon nu igen. Vi försöker komma ihåg namnen utan Google. Vi vill träna vårt eget eget minne att komma ihåg saker.

Beställ en föreläsning

Det finns både till företag, skola och föreningar.
Se själv

 

Se de roliga filmerna

Multitaskare ramlar i bassängen .
Dam tappar tråden.
Ordning i modern konst.
Ficktjuv lurar hjärnan.
Auktion med klubbfadäs.

Sådant vi glömmer

Många glömmer att svara på mail på jobbet, även viktiga mail, visar en brittisk studie. Se listan på 18 saker vi oftast glömmer.

Slöseri med tid

Gissa hur många timmar svenskar letar efter saker på sina arbetsplatser.

Läs det hårresande svaret!