Det är fint att vara tankspridd – tro inget annat

I den självbiografiska ljudboken ”Det är fint att vara tankspridd” (lanserad oktober 21) berättar Johan Rapp om hur och varför han med glimten i ögat startade de Tankspriddas Riksförbund, som fått mycket uppmärksamhet under årens lopp.
Johan växte upp i en borgerlig familj med höga militärer. Hans farbror var ÖB. Ordning och etikett var högprioriterat. Kruxet: Johan föddes ordentligt tankspridd. Han glömde saker här och där och hamnade ideligen i pinsamma situationer. Släkten, och inte minst hans far, kallade honom helt enkelt för en slarver.
Det är en berättelse späckad med roliga anekdoter om tankspridda situationer, bland annat från medlemmar i förbundet. På ett djupare plan handlar det om vår förmåga att acceptera andra för vad de är och om hotet idag mot vår förmåga till fokus kontra distraktioner (läs mobilen).  Det är också en hjärtevärmande historia om hur en väldigt tankspridd son och en mycket ordningsam far kan mötas och överkomma sina olikheter med hjälp av humor och kärlek.
Omslag Rapps bok om tankspriddhet
– När jag föreläser brukar jag fråga publiken om det är någon som inte är tankspridd. Ingen räcker upp handen, säger Johan.
Orsak: Vi är alla mer eller mindre tankspridda. Det är mänskligt.
– När du lyssnat på boken kommer du garanterat att förstå titeln och njuta av din och eller andras tankspriddhet, säger Johan Rapp
Det är fint att vara tankspridd:
Hur jag lärde mig att glömma det oväsentliga och komma ihåg det viktiga
SAGA Egmont förlag
Finns bland annat på Storytel

Dela/spara:  
| Fler

Skriv din tankspridda berättelse...
 

 
 
Nedan kan du läsa några tidigare berättelser:
4 inlägg.
Anna skrev den 2021-10-23
Nyduschade, uppklädda & fina i håret (särskilt min man Peter) dyker vi upp på 50-årsfest. Märkligt många människor vi inte känner dock. Och helt annan stil… Och typ yngre än 50? Det kan iofs bero på att vi tagit fel datum. Och veckodag. Och månad.
Carla skrev den 2021-09-30
HUNDEN VAR HUNGRIG
Min syster lämnade sin hund ensam i ett dygn.
När hon kom hem var hunden hungrig och otålig.
Hon skyndade sig att ta fram mat. Försent
insåg hon att maten hon ställt fram var djupfryst.
Hon försökte ta tillbaka den för att tina
den. Då blev hunden riktigt sur och bet henne.
Teresa skrev den 2021-09-30
Jag var i bilen i centrala Rom med min pojkvän
och sade till honom:
”Jag ska till skoaffären en liten stund. Vänta i bilen.”
Jag gick in i butiken och tittade mig omkring.
När jag återvände öppnade jag bildörren och
satte mig i passagerarsätet bredvid min pojkvän.
Ja, det var vad jag trodde. Bredvid mig satt
en annan karl. Jag hade hoppat in i fel bil!

Beställ en föreläsning

Det finns både till företag, skola och föreningar.
Se själv

 

Se de roliga filmerna

Multitaskare ramlar i bassängen .
Dam tappar tråden.
Ordning i modern konst.
Ficktjuv lurar hjärnan.
Auktion med klubbfadäs.

Sådant vi glömmer

Många glömmer att svara på mail på jobbet, även viktiga mail, visar en brittisk studie. Se listan på 18 saker vi oftast glömmer.

Slöseri med tid

Gissa hur många timmar svenskar letar efter saker på sina arbetsplatser.

Läs det hårresande svaret!