Ägaren till guldet har inte hörts av

Schweizisk polis söker efter en person som glömde 3,5 kilo guld i ett tåg mellan St Gallen och Luzern.
De flesta har väl någon gång glömt saker på ett tåg, typ glasögon, hörlurar, en bok – kanske till och med mobilen eller plånboken, men en väska med guldtackor?
Väskan upptäcktes av tågpersonal där den låg övergiven i en kupé.
Polisen försökte till en början spåra väskägaren med diskretion, men när det inte gav resultat gick man ut publikt. Trots publiciteten har ingen ägare anmält sig. Kan det beror på att personen tycket det är skämmigt? Kan det bero på att guldet kommer från undre världen och att någon blivit så förbannad att personen som glömde väskan har “försvunnit.”
Guldet uppskattas vara värt närmare 2 miljoner kronor.
Ägaren har fem år på sig att göra anspråk på guldet. Det är dock inte så enkelt som att gå in på hittegodsavdelningen och be om sitt guld. Kruxet är att bevisa att du verkligen är ägaren.
I andra excentriska tåg-glömskefall har man hittat en Stradivariusfiol, värdefulla tavlor och bortglömda barn.
Tankspriddheten kan vara stark.
Rapport från olika nyhetsmedierDela/spara:  
| Fler

Funkar inget vidare som städare

Jag har börjat jobba med städning nyligen, men det går väl halvbra… glömmer vad jag just tänkt göra och sen glömmer jag vad jag gjort, så städar samma ställe igen 😂 Jobbade som socionom innan, men det var så fasligt mycket information, möten och papper så mitt huvud kraschade. Jag hoppas på att kunna bli konstnär och egen företagare. Mer passande för såna som jag… Folk brukar påpeka att jag är förvirrad och skratta åt mig 😬🌸
CeciliaDela/spara:  
| Fler

Gamla minnen kan ploppa upp

Parkerade bilen utanför Hemköp för att storhandla. försöker alltid välja en plats så nära ingången som möjligt, så klart. Kommer ut med mina kassar och går till den plats jag parkerat. Bilen finns inte där! Panik! Var ställde jag den? Går runt på den stora p-platsen, rad efter rad, men hittar den inte någonstans. Ringer polisen och anmäler stölden, beskriver färg, märke, registrerings-nr och var jag ställde den. Tar bussen hem med alla tunga kassar. Väl hemma inser jag att jag beskrivit min GAMLA bil för polisen. Jag hade ju köpt en ny bil för över ett halvår sedan, men den hade jag glömt! Min “nya” bil stod där jag ställt den, nästan… bara lite längre ner på raden, en bit ifrån den plats jag trodde jag parkerat den.
CarinaDela/spara:  
| Fler

Hunden var vrålhungrig

Min syster lämnade sin hund ensam i ett dygn.
När hon kom hem var hunden hungrig och otålig.
Hon skyndade sig att ta fram mat. Försent
insåg hon att maten hon ställt fram var djupfryst.
Hon försökte ta tillbaka den för att tina
den. Då blev hunden riktigt sur och bet henne.
CarlaDela/spara:  
| Fler

Du har inte en aning, eller hur?

Brorsan var så pepp när han skulle dra och lunchträna igår: Käkade banan, drog två Nocco, etc. Han hann inte mer än ut från kontoret när ett mess kom från en stor kund: ”blir fem min sen”. Brorsan är HELT blank. Messar tillbaka ”ok” och hoppas kunna minnas. En minut senare får han ett till, ”Brillo är tvärfullt, ses på APO istället”.
Väl på krogen sitter de ned kunden och han. Brorsan låtsas som inget. En kvart in frågar kunden ”Är du på för imorgon?”.
Brorsan: ”Jajamän”.
Då kommer det.
Kunden: ”Du har inte en aning vad jag pratar om, eller hur?”.
”Njäaaaaa.”
”Golftävlingen på Bro Hof Slott Golf Club. Imorgon!”
Min bror förtjänar f*n två(!) medlemskapsdiplom i de Tankspriddas riksförbund.
VictorDela/spara:  
| Fler

Akta dig för gem

Kemiteknik i Lund, tenta i oorganisk kemi. Ett ämne jag gillade och kunde få bra betyg i. Det var en lång tenta med många lösblad. Jag bemödade mig om att skriva snyggt och rita tydligt. Nöjd med mig själv lämnade jag in mina papper.
När jag packade upp väskan hemma frös jag till. Delar av det jag skrivit hade fastnat i ett gem och istället hade kladdpapper följt med inlämningen…
Trots blundern klarade jag godkänt, men då sved det att vara tankspridd.Dela/spara:  
| Fler

Glasögon på vift

En dag, när jag tillfälligt bodde i Borlänge, ringde jag min man, som jag inte sett på flera dagar, och frågade honom var jag hade lagt mina glasögon. Jag var desperat. Jag hade letat i hela lägenheten.
– Hur ska jag veta det? sade han.
När jag lade på luren upptäckte jag att glasögonen låg på ett bord precis bredvid mig.
ElisabethDela/spara:  
| Fler

Förvara inte sprayflaskor i ugnen

Tankspridda personer bör definitivt inte förvara sprayflaskor i spisugnen. Det kan se bra ut att de inte står framme, men…
Ett par i Lund gjorde just detta, och så ville de baka. Ugnen sattes på för att värmas upp. Inte tänkte de på sprayflaskorna.
PANG!! Ytterdörren till lägenheten flög iväg ut i trapphuset och ett stort hål slets upp i den gula tegelväggen ut mot gatan.
Det blev minsann andra bullar. Paret åtalades senare för allmänfarlig skadegörelse.Dela/spara:  
| Fler

FBI utredde fall av tankspriddhet

Du kanske har förlagt dina nycklar eller glömt var du parkerat bilen, men vad är det jämfört med den amerikanske toppfysiker som mitt under Kalla kriget tappade bort hemligstämplade handlingar om vätebomben.
John Archibald Wheeler läste dokumenten under en tågresa på 50-talet innan han somnade och läste igen på morgonen på tågtoaletten. Därefter försvann alla spår av de viktiga handlingarna. FBI kopplades in. Man letade febrilt. Till och med fysikerns tågvagn plockades isär, men utan resultat. Teorier om spionage fanns, men avfärdades. FBI insåg att det helt enkelt var ett fall av tankspriddhet och då vet vi i förbundet att vad som helst kan försvinna spårlöst, ungefär som att de sugs in i ett svart hål, ett begrepp som för övrigt myntades av just Wheeler.
Fallet blev känt nyligen sedan hemligstämpeln hävts.
Läs merDela/spara:  
| Fler

Det är dyrt att vara tankspridd

I oktober har jag ännu så länge tappat bort en parkas, ett paraply, två hörlursset, en faktura, glömt min resväska två gånger i bilen och åkt till fel sjukhus, vilket innebar 540 kr i taxi för att hinna till rätt sjukhus…
MayaDela/spara:  
| Fler

Skriv din tankspridda berättelse...
De flesta berättelser är från ansökningar om medlemskap eller har skrivits in i rutan här på sajten. Skriv en själv!