Det är fint att vara tankspridd – tro inget annat

I den självbiografiska ljudboken ”Det är fint att vara tankspridd” (lanserad oktober 21) berättar Johan Rapp om hur och varför han med glimten i ögat startade de Tankspriddas Riksförbund, som fått mycket uppmärksamhet under årens lopp.
Johan växte upp i en borgerlig familj med höga militärer. Hans farbror var ÖB. Ordning och etikett var högprioriterat. Kruxet: Johan föddes ordentligt tankspridd. Han glömde saker här och där och hamnade ideligen i pinsamma situationer. Släkten, och inte minst hans far, kallade honom helt enkelt för en slarver.
Det är en berättelse späckad med roliga anekdoter om tankspridda situationer, bland annat från medlemmar i förbundet. På ett djupare plan handlar det om vår förmåga att acceptera andra för vad de är och om hotet idag mot vår förmåga till fokus kontra distraktioner (läs mobilen).  Det är också en hjärtevärmande historia om hur en väldigt tankspridd son och en mycket ordningsam far kan mötas och överkomma sina olikheter med hjälp av humor och kärlek.
Omslag Rapps bok om tankspriddhet
– När jag föreläser brukar jag fråga publiken om det är någon som inte är tankspridd. Ingen räcker upp handen, säger Johan.
Orsak: Vi är alla mer eller mindre tankspridda. Det är mänskligt.
– När du lyssnat på boken kommer du garanterat att förstå titeln och njuta av din och eller andras tankspriddhet, säger Johan Rapp
Det är fint att vara tankspridd:
Hur jag lärde mig att glömma det oväsentliga och komma ihåg det viktiga
SAGA Egmont förlag
Finns bland annat på Storytel

Dela/spara:  
| Fler

Skriv din tankspridda berättelse...
 

 
 
 
 
 
 
4 inlägg.
Jens skrev den 2021-09-28
Jag och en kompis har slutat använda google-sök när vi inte kommer ihåg namn på kändisar och tänker oj, vad hette han eller hon nu igen. Vi försöker komma ihåg namnen utan Google. Vi vill träna vårt eget eget minne att komma ihåg saker.

Beställ en föreläsning

Det finns både till företag, skola och föreningar.
Se själv

 

Se de roliga filmerna

Multitaskare ramlar i bassängen .
Dam tappar tråden.
Ordning i modern konst.
Ficktjuv lurar hjärnan.
Auktion med klubbfadäs.

Sådant vi glömmer

Många glömmer att svara på mail på jobbet, även viktiga mail, visar en brittisk studie. Se listan på 18 saker vi oftast glömmer.

Slöseri med tid

Gissa hur många timmar svenskar letar efter saker på sina arbetsplatser.

Läs det hårresande svaret!