Entrecôte blev lövbiff och tvärtom

Stod i köttdisken och skulle ha något gott till fredagsmiddagen. Blicken föll på ett paket fin entrecôte som jag scannade och lade i korgen. När jag såg priset på displayen ångrade jag mig och letade reda på ett paket lövbiff för halva priset. Scannade det också och lade det i korgen. Sedan tog jag upp entrecôten, raderade inköpet med scannern och lade tillbaka paketet. Tyvärr lade jag inte tillbaka det i köttdisken utan i korgen.

Två paket
När jag kommer hem upptäcker jag alltså att har två nästan likadana paket kött med mig i kassen. Det ena innehåller så klart entrecôten som jag inte har betalat för. Jag blir en aning stressad över denna min stöld och tänker att det var en väldig tur att det inte blev en avstämning i kassan den dagen.

Göra det rätta
Ärlig som jag är vill jag ändå göra rätt för mig i efterhand. Därför fotar jag streckkoden på köttpaketet med min mobil och tänker att jag kan skanna den nästa gång jag handlar mat. Otroligt nog kommer jag också ihåg att jag ska göra det. Så jag tar fram bilden i mobilen, skannar koden och ser ett paket lövbiff dyka upp på skannerns display. Där någonstans tar min ärlighet slut och jag konstaterar bara att det helt enkelt blir lite fel ibland.
Åke

Dela/spara:  
| Fler

Skriv din tankspridda berättelse...
 

 
 
 
 
 
Tankspridda berättelser:
3 inlägg.
Carla skrev den 2021-09-30
HUNDEN VAR HUNGRIG
Min syster lämnade sin hund ensam i ett dygn.
När hon kom hem var hunden hungrig och otålig.
Hon skyndade sig att ta fram mat. Försent
insåg hon att maten hon ställt fram var djupfryst.
Hon försökte ta tillbaka den för att tina
den. Då blev hunden riktigt sur och bet henne.
Teresa skrev den 2021-09-30
Jag var i bilen i centrala Rom med min pojkvän
och sade till honom:
”Jag ska till skoaffären en liten stund. Vänta i bilen.”
Jag gick in i butiken och tittade mig omkring.
När jag återvände öppnade jag bildörren och
satte mig i passagerarsätet bredvid min pojkvän.
Ja, det var vad jag trodde. Bredvid mig satt
en annan karl. Jag hade hoppat in i fel bil!
Jens skrev den 2021-09-28
Jag och en kompis har slutat använda google-sök när vi inte kommer ihåg namn på kändisar och tänker oj, vad hette han eller hon nu igen. Vi försöker komma ihåg namnen utan Google. Vi vill träna vårt eget eget minne att komma ihåg saker.

Se de roliga filmerna

Multitaskare ramlar i bassängen .
Dam tappar tråden.
Ordning i modern konst.
Ficktjuv lurar hjärnan.
Auktion med klubbfadäs.

Sådant vi glömmer

Många glömmer att svara på mail på jobbet, även viktiga mail, visar en brittisk studie. Se listan på 18 saker vi oftast glömmer.

Slöseri med tid

Gissa hur många timmar svenskar letar efter saker på sina arbetsplatser.

Läs det hårresande svaret!