Entrecôte blev lövbiff och tvärtom

Stod i köttdisken och skulle ha något gott till fredagsmiddagen. Blicken föll på ett paket fin entrecôte som jag scannade och lade i korgen. När jag såg priset på displayen ångrade jag mig och letade reda på ett paket lövbiff för halva priset. Scannade det också och lade det i korgen. Sedan tog jag upp entrecôten, raderade inköpet med scannern och lade tillbaka paketet. Tyvärr lade jag inte tillbaka det i köttdisken utan i korgen.

Två paket
När jag kommer hem upptäcker jag alltså att har två nästan likadana paket kött med mig i kassen. Det ena innehåller så klart entrecôten som jag inte har betalat för. Jag blir en aning stressad över denna min stöld och tänker att det var en väldig tur att det inte blev en avstämning i kassan den dagen.

Göra det rätta
Ärlig som jag är vill jag ändå göra rätt för mig i efterhand. Därför fotar jag streckkoden på köttpaketet med min mobil och tänker att jag kan skanna den nästa gång jag handlar mat. Otroligt nog kommer jag också ihåg att jag ska göra det. Så jag tar fram bilden i mobilen, skannar koden och ser ett paket lövbiff dyka upp på skannerns display. Där någonstans tar min ärlighet slut och jag konstaterar bara att det helt enkelt blir lite fel ibland.
Åke

Dela/spara:  
| Fler

Skriv din tankspridda berättelse...
Se de roliga filmerna

Multitaskare ramlar i bassängen .
Dam tappar tråden.
Ordning i modern konst.
Ficktjuv lurar hjärnan.
Auktion med klubbfadäs.

Sådant vi glömmer

Många glömmer att svara på mail på jobbet, även viktiga mail, visar en brittisk studie. Se listan på 18 saker vi oftast glömmer.

Slöseri med tid

Gissa hur många timmar svenskar letar efter saker på sina arbetsplatser.

Läs det hårresande svaret!