Sånt får man bara inte glömma

Under en operation i Ystads lasarett hände det som inte fick hända. Läkare tog kvinnans barn med kejsarsnitt, men glömde en operationsduk i buken på henne när hon syddes ihop.  Hon hade buksmärtor i ett halvår innan orsaken upptäcktes.
Människan är by default tankspridd. Därför finns det väldigt tydliga rutiner för att hindra att det ska kunna hända, till exempel ska man alltid räkna hur många operationsdukar man har när ingreppet är klart. Men ibland går det snett, och med dramatiska resultat, som mannen som utlöste larmet i säkerhetskollen på en flygplats för att han hade ett långt kirurgiskt verktyg av stål i buken efter en operation några månader tidigare.
– Det hade jag inte aning om, sade han när fyndet uppdagades

Dela/spara:  
| Fler

Skriv din tankspridda berättelse...
 

 
 
Nedan kan du läsa några tidigare berättelser:
4 inlägg.
Jens skrev den 2021-09-28
Jag och en kompis har slutat använda google-sök när vi inte kommer ihåg namn på kändisar och tänker oj, vad hette han eller hon nu igen. Vi försöker komma ihåg namnen utan Google. Vi vill träna vårt eget eget minne att komma ihåg saker.

Beställ en föreläsning

Det finns både till företag, skola och föreningar.
Se själv

 

Se de roliga filmerna

Multitaskare ramlar i bassängen .
Dam tappar tråden.
Ordning i modern konst.
Ficktjuv lurar hjärnan.
Auktion med klubbfadäs.

Sådant vi glömmer

Många glömmer att svara på mail på jobbet, även viktiga mail, visar en brittisk studie. Se listan på 18 saker vi oftast glömmer.

Slöseri med tid

Gissa hur många timmar svenskar letar efter saker på sina arbetsplatser.

Läs det hårresande svaret!