Tre föreläsningar att välja bland


Kontakta Johan direkt för en föreläsning som kan passa: 070 727 02 69, johan.rapp@edwork.se

Johan Rapp, mångårig journalist, författare och grundare – med glimten i ögat – av de Tankspriddas Riksförbund, har haft över 30 bokningar på föredrag under 2019.

>>>1. Konsten att fokusera i en stressig värld riktar sig i första hand till företag och handlar om hur vi kan uppnå flow och djupkoncentration trots elektroniska distraktioner och uppmärksamhetspockande miljöer. Innehållet baseras till stor del på forskning om hjärnan.

>>>2. Tankspriddhet är en fin egenskap passar bra för privatpersoner och är populärt inte minst bland äldre, men även hos till exempel lärare och konstföreningar. Många ser tankspriddhet som en svaghet. Här får de veta att det tvärtom är en styrka. Man får tips som gör livet enklare och hur man förbättrar minnet och bromsar åldrandet.

>>>3. Körkort i studieteknik bygger på hans bok Bli Hjärnsmart – lär dig snabbare och bättre riktar sig till studerande och lärare från högstadiet och upp. Handlar om att förstå hur hjärnan fungerar och att optimera sin studieteknik utifrån detta. Budskap som elever gillar: Plugga smartare så kan du plugga mindre… 😉
Studieteknik är allvarligt eftersatt som ämne i skolan trots att eleverna går där i 12-15 år…)

Johans presentationer blandar nytta med humor och interaktivitet. Han använder många exempel och aktuella rön från hjärnforskning och kryddar med handfasta tips.
Föredraget kan vara 50-60 minuter långt, men anpassas till målgruppens behov, liksom innehållet.
Johan har bland annat skrivit: Handbok för tankspridda, Rätten att vara tankspridd och Bli hjärnsmart.
Här ser du mer om Johan (Wikipedia)
Här är en PDF om du vill printa

Dela/spara:  
| Fler

Skriv din tankspridda berättelse...
Se de roliga filmerna

Multitaskare ramlar i bassängen .
Dam tappar tråden.
Ordning i modern konst.
Ficktjuv lurar hjärnan.
Auktion med klubbfadäs.

Sådant vi glömmer

Många glömmer att svara på mail på jobbet, även viktiga mail, visar en brittisk studie. Se listan på 18 saker vi oftast glömmer.

Slöseri med tid

Gissa hur många timmar svenskar letar efter saker på sina arbetsplatser.

Läs det hårresande svaret!